Vind u het lastig om een keuze te maken tussen een rolluik of screen? Wij hebben hieronder de eigenschappen van rolluiken en screens op een rijtje gezet, zodat u deze gemakkelijk kunt vergelijken.

Wat is een screen?

Een screen is een zonweringsproduct dat zich kenmerkt door een doek dat door de zijgeleiders glijdt. Het mooie van screens is dat ze niet volledig verduisteren, standaard screendoeken laten 10% van de inkomende lichthoeveelheid door. Hierdoor heeft u daglicht en kunt u naar buitenkijken, maar houdt u de verblinde zon en warmte buiten. Ook bieden screens veel privacy, door het screendoek kan er van binnen naar buiten gekeken worden, maar niet van buiten naar binnen. Er zijn twee typen screens: standaardscreens en ritsscreens. De ritsscreens zitten door middel van een rits in de zijgeleider gespannen, waardoor deze naast zonwerend ook zeer windbestendig zijn.

De voordelen van screens:

 • Stijlvol en gemakkelijk ‘weg te werken’
 • Zonwerend
 • Privacy
 • U kunt alsnog naar buiten kijken.

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een zonweringsproduct dat in tegenstelling tot een screen een ruimte volledig verduisterd. Rolluiken zijn uitgerust met aluminium lamellen, waardoor ze naast zeer isolerend ook inbraakwerend zijn. Rolluiken zijn zeer geschikt voor ruimtes als een slaapkamers, u kunt een ruimte volledig verduisteren en isoleren. Bovendien hebben rolluiken een geluidsdempende werking, zodat u in alle stilte kunt slapen.

De voordelen van rolluiken:

 • Isolerend
 • Privacy
 • Geluidswerend
 • Verduisterend
 • Inbraakwerend

Conclusie

Om de keuze te maken welk zonweringsproduct het beste past in uw situatie, is het goed om de voordelen tegen elkaar af te wegen. In het geval van een slaapkamer adviseren wij om voor een rolluik te kiezen, omdat deze volledig verduisterend is. In het geval van een woonkamer of kantoor is een screen meestal de aannemelijkere optie, omdat de felle zon en warmte weert, maar alsnog de daglicht doorlaat en de mogelijkheid geeft om naar buiten te kijken.

Zelf een rolluik of screen samenstellen? Bekijk dan de rolluik of screen pagina en ontvang direct uw prijs.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
  Toegevoegd
  U winkelwagen is leegTerug naar shop