U heeft uw bestelde screen binnen en nu gaat het monteren beginnen! In deze handleiding leggen wij u in een aantal duidelijke stappen uit waar u op moet letten en hoe u verzekerd bent van een succesvolle installatie.

Hoe monteer ik een screen?

De montageprocedure leggen we u uit door middel van de onderstaande stappen.

1. Aftekenen geleiders

Het aantal gaten dat u in de geleiders moet boren is afhankelijk van de hoogte van de screen (zie afbeelding).

 • Plaats verticaal de linker geleider, op de juiste hoogte, tegen de muur of het kozijn. Houdt hierbij rekening met de open en de gesloten kant van de geleider. De open kant zit aan de raamzijde en hierdoor loopt de onderlat met het doek doorheen, in de gesloten kant kunnen de gaten voor de schroeven geboord worden. 
 • Begin vervolgens met het aftekenen van de montage gaten op de geleiders. Bij montage op de muur moet je opletten dat de gaten in het midden van een steen uitkomen en niet in een voeg. Het hoogste gat wordt minimaal 15 cm van de bovenkant geboord, deze ruimte houden we vrij voor de kapsteun. Het laagste gat dient minimaal 2 cm van de onderkant te komen.
 • Plaats hierna ook de rechter geleider op de juiste hoogte en breedte tegen de muur en teken de gaten op dezelfde manier af.

2. Boren montagegaten geleiders

HTF geleider
Zorg bij een HTF geleider dat je een gat van 6 mm door beide lagen van de geleider boort. Tot slot boor je het bovenste gat op naar 10 mm, zodat daar uiteindelijk de kunstof afdekdopjes in passen.

LHTF geleider
Boor alle gaten met een boor van 6 mm.

3. Geleiders monteren

 1. Houdt de geleiders op de muur of het kozijn en zorg ervoor dat de geleiders loodrecht staan en gelijk lopen met de muur. Vervolgens kunt u de markeringen maken voor de boorgaten.
 2. Boor de gaten en houdt hierbij rekening met de maat van de pluggen en schroeven.
 3. Vervolgens kunt u de geleiders vastschroeven. Draai hierbij de bovenste schroef nog niet helemaal vast, op die manier kunnen de geleiders nog naar voren bij het plaatsen van de bak.

Aandachtspunt: Lage goot of dakrand?

Bij het plaatsen van een screen onder een lage goot of dakrand, is het noodzakelijk om eerst de kast op de geleiders te plaatsen voordat de geleiders op de muur geschroefd kunnen worden. 
Let hierbij extra op de kapsteunen, deze zijn zeer kwetsbaar. Om te voorkomen dat deze afbreken is het verstandig om zowel de kast als de geleiders met twee personen op te tillen.

4. Doorvoergat voor bediening

 1. Begin met het aftekenen van het doorvoergat waar het snoer of de band voor de bediening naar binnen moet. Let op dat deze op precies dezelfde hoogte zit als de plek waar het snoer of de band uit de kast komt.
 2. Boor hierna het afgetekende gat, controleer bij het boren of zich er geen leiding etc. in de muur bevinden. Laat bij het naar binnen boren iemand een plankje tegen de muur houden, zodat het stucwerk niet beschadigt.
  • Doorvoergat voor band: 20 mm ( beginnen met 10 mm vervolgens 20 mm)
  • Elektrisch snoer (10 mm)

5. Plaatsen kast op geleiders

 1. Verwijder het plasticfolie op de achterzijde van de kast.
 2. Til de kast met 2 personen op.
 3. Voer de band of het elektrische snoer door het doorvoergat naar binnen. Zorg dat in het geval van een band dat deze niet gedraaid is.
 4. Schuif vervolgens de kast met de kapsteunen in de geleiders.
 5. Schroef daarna de bovenste schroeven in de geleiders ook vast.

6. Afwerking montage buiten

 1. Verwijder het resterende plasticfolie van de kast en geleiders.
 2. Dek de montagegaten in de geleiders af met de bijgeleverde afdekdopjes.

Benieuwd naar de afwerking montage binnen? Bekijk dan één van onze handleidingen hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
  Toegevoegd
  U winkelwagen is leegTerug naar shop