Wanneer u een rolluik met een Somfy Oximo RTS motor heeft, dient u voor de besturing een afstandsbediening te koppelen. In deze handleiding zullen we uitgaan van een Somfy Telis 4-kanaals handzender, maar deze instructies zijn ook toepasbaar op een Telis 1 of een Smoothe wandzender.

Voordat u begint met het afstellen zult u op een aantal dingen moeten letten:

  • De motorkabel is onder spanning gezet.
  • U stelt slechts één motor tegelijk af.
  • U staat binnen een bereik van 20 meter van het rolluik vandaan.

Hoe stel ik een Somfy Oximo RTS motor af?

Allereerst begint u met het contact maken tussen de handzender en de motor. Dit doet u door de op en neer knop van de wandzender tegelijkertijd in te drukken totdat het rolluik een korte op en neer beweging maakt.

Instructie foto 1

Vervolgens controleert u de draairichting van de motor door te kijken hoe het rolluik op de op en neer knop reageert.

Instructie foto 2

Klopt de draairichting? Sla de volgende stap dan over. Draait het rolluik de verkeerde kant op, houd dan de “my” knop 2 seconden ingedrukt totdat het rolluik een korte op en neer beweging maakt.

Instructie foto 3

Nu de draairichting klopt, kunt u het rolluik in de bovenste positie zetten. Dit doet u door de bovenste knop ingedrukt te houden.

Instructie foto 4

Wanneer het rolluik in de gewenste bovenste positie staat, bevestigd uw deze bovenste positie door de “my” en “neer” knop tegelijkertijd in te drukken. Hierbij wordt het rolluik omlaag gestuurd.

Instructie foto 5

Vervolgens zet u het rolluik met de op en neer knop in de gewenste onderste positie. Wanneer deze in de juiste onderste positie staat drukt u de “my” en de “op” knop tegelijkertijd in om de onderste positie te bevestigen. Hierbij gaat het rolluik weer omhoog, het rolluik zal weer stoppen op de eerder ingestelde bovenpositie.

Instructie foto 6

Om de zojuist ingestelde instellingen te bevestigen klikt u de “my” knop 3 seconden ingedrukt, totdat het rolluik een korte op en neer beweging maakt.

Instructie foto 7

Tot slot drukt u met bijvoorbeeld de punt van een balpen de achterkant van de handzender 3 seconden in, totdat het rolluik een korte op en neer beweging maakt.

Instructie foto 8

Nu is uw rolluik succesvol afgesteld en is deze klaar voor gebruik. Is er iets fout gegaan? Ontkoppel dan voor 10 seconden de stroom van uw rolluik en voer de handleiding opnieuw uit.

0
    Toegevoegd
    U winkelwagen is leegTerug naar shop