Handleiding voor Somfy LT motor

In deze handleiding laten we zien hoe u zelf een Somfy LT motor in een screen of rolluik kunt afstellen.

Controleer de draairichting

Begin met allereerst met het controleren van de draairichting door de schakelaar omhoog en omlaag te zetten. Indien de draairichting niet klopt, kunt u de bruine en zwarte motordraad in de schakelaar omwisselen (zie onderstaand aansluitschema).

Afstellen van de onderste positie

Verwijder de kap van het rolluik of screen en zoek kijk aan de kant van de motor naar de afstelstiften. Deze zitten vaak nog verborgen onder een geel kapje (zie zijaanzicht onderstaande afbeelding).

Begin met het indrukken van beide afstelstiften en bepaal de onderste positie. Indien de motor aan de linkerkant van het rolluik of screen zit, kunt u de onderste positie bevestigen door op de witte stift te drukken zodat deze (weer) naar buiten komt.
Indien de motor aan de rechterkant van het rolluik of screen zit, kunt u de onderste positie bevestigen door op de gele stift te drukken zodat deze (weer) naar buiten komt.

Afstellen van de bovenste positie

Bepaal vervolgens de bovenste positie en bevestig ook deze. Indien de motor aan de linkerkant van het rolluik of screen zit, kunt u de bovenste positie bevestigen door op de gele stift te drukken zodat deze (weer) naar buiten komt.
Indien de motor aan de rechterkant van het rolluik of screen zit, kunt u de bovenste positie bevestigen door op de witte stift te drukken zodat deze (weer) naar buiten komt.

Testen

Test tot slot of het rolluik of screen correct is afgesteld door te kijken of deze op de ingestelde onder en bovenpositie afslaat. Begin opnieuw wanneer dit niet de motor niet correct is afgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    Toegevoegd
    U winkelwagen is leegTerug naar shop